Omgeving / Wat is er te doen?

Parc Naturel Regional des Ballons des Voges

De Vogezen is een middelhoog berggebied in het oosten van Frankrijk bestaande uit graniet en zandsteen. De bergtoppen worden ballons genoemd omdat de toppen zijn afgerond en bereiken hoogtes tot over de 1400 meter. Het gebied is rijk aan fauna en flora en nog niet echt ontdekt door toerisme.

Voor uitgebreide informatie over de Vogezen ga naar www.devogezen.nl

 

Fietsen:

Voor wie in de bergen wil fietsen zijn de Vogezen zeer geschikt en de mogelijkheden oneindig mede door het rustige verkeer en goede wegen is het een waar genoegen. Ieder jaar begin juni start er op korte afstand van de B&B Course des trois Ballon een fiets ronde van +/- 210 KM over 3 ballons van de Elzas en de Vogezen dit jaar 2018 start 9 Juni

De mindere berggeiten vinden in Rupt sur Moselle een speciaal fietstraject dat over een voormalige spoorlijn is aangelegd dit traject is ook zeer geschikt voor skaters / skeeleren. www.lavoieverte.com 

Mountainbikers kunnen overal terecht vlak voor de B&B loopt een uitgezet mountainbike traject.

 

Wandelen:

Wandelaars kunnen direct vanuit de B&B op pad, verder zijn er door het toeristenbureau in de regio diverse wandelroutes uitgezet deze voeren door bossen, weilanden, over boerenerven en altijd een fantastisch uitzicht rond om u heen.

 

Motorrijden:

Voor motorrijders zijn de Vogezen een waar paradijs heerlijke bochten, goede wegen en weinig verkeer maken motorrijden een waar genoegen. Er wordt gewerkt aan een aantal door de B&B uitgezette routes die ook geschikt zijn om met de auto te rijden.

 

Een bezoek waard: